• Het is belangrijk dat de ruimte waarin het meubel staat, regelmatig goed verlucht wordt. Een goede luchtcirculatie voorkomt immers de vorming van schimmels.
  • In woningen waar de muren pas bepleisterd zijn, wordt het meubel best enkele centimeters van de muur geplaatst zodat de lucht goed kan circuleren. Zodra de vochtigheidsgraad van de muren een aanvaardbaar peil bereikt heeft, kan het meubel tegen de muur geplaatst worden.
  • Let goed op met water! Eik is een houtsoort met grove poriën en daarom gebruikt u best zo weinig mogelijk water, hierbij adviseren wij de WOCA® Natuurzeep in Spray (enkel voor de meubelen in een “Pure” kleur). Overvloedig gebruik van water heeft als gevolg dat de olielaag aangetast wordt en er een witte verkleuring ontstaat.
  • Gedurende de eerste weken zijn de oppervlakken van het meubel extra gevoelig voor licht en verkleuren daarom sterk. Vermijd daarom best een rechtstreekse blootstelling aan fel licht en verplaats regelmatig voorwerpen (placemats, vazen, enz.) voor een gelijkmatige verkleuring.
  • Voor het normale onderhoud volstaat het om regelmatig met een droge doek of met WOCA® Natuurzeep in Spray de oppervlakken van uw meubel te reinigen(enkel voor de meubelen in een “Pure” kleur).
  • Bij sterke verontreiniging (vet, alcohol, vochtigheid, enz.) gebruikt u best een pluisvrije doek & WOCA® Natuurzeep in Spray (enkel voor de meubelen in een “Pure” kleur). Steeds in de richting van de houtstructuur wissen en niet te hard wrijven, het oppervlak kan hierdoor gaan blinken.
  • Gebruik nooit wondermiddelen, sprays, detergenten, schuurpapier, staalwol of bijtende producten omdat deze de olielaag zullen aantasten. Er zullen grauwe, matte of glanzende vlekken ontstaan die niet meer verwijderd kunnen worden.
  • Voor meubelen die afgewerkt zijn met een glanzende laklaag kan u eventueel wel een boenmiddel gebruiken om de laklaag op te frissen. Let wel dat ook matte laklagen gaan blinken zodra u een boenmiddel gebruikt. De gevolgen van het gebruik van een boenmiddel zijn onherroepelijk. Wij kunnen als fabrikant niet verantwoordelijk gesteld worden voor de toestand van een meubel nadat bovenvernoemde producten op onze meubelen zijn gebruikt.
  • Plaats nooit hete voorwerpen (ovenschotels, enz.) rechtstreeks op het hout. Hierdoor wordt uw meubel beschadigd.
  • Voorwerpen die u op het meubel plaatst, kunnen krassen en/of strepen veroorzaken. Bijvoorbeeld: rubberen glijders van hifiketens kunnen bij het verplaatsen zwarte strepen veroorzaken. Dek het rubber best met vilt af.