Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Uw winkelwagen is leeg!

Wilt u een nieuw bankstel kopen?

Write By: admin Published In: ROOT Created Date: 2015-01-13 Hits: 3270 Comment: 0

Vindt hier uw tips voor deze moeilijke keuze!

Voor velen is het een heugelijk moment; na een drukke werkdag gezellig op de bank vallen. Om er maximaal van te genieten is het dan ook belangrijk een bankstel te kopen die voldoet aan al uw eisen. Maar hoe kiest u nu een bankstel die zijn vorm behoudt, lang meegaat en aan al uw eisen voldoet?

Materiaal kiezen: leder of stof?
Vaak kiest men voor een lederen bankstel omdat ze minder gevoelig zijn voor vlekken dan een stoffen bankstel. Het verschil tussen een stoffen en lederen bankstel zal vooral afhangen van de kwaliteit.

Stoffen bankstel
Bij verschillende merken heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse kwaliteiten en stoffen. Deze worden gekenmerkt door hun materiaal, dikte, slijtweerstand, vlekbestendigheid en de zonneweerstand. Zo kunt u het bankstelsel volledig afstemmen op uw budget en gebruik.  Vaak gebruikte stoffen voor zetels zijn katoen, linnen en wol.

Staat uw stoffen bankstel op een zonnige plaats? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lichte kleur. Donkere kleuren zijn gevoeliger voor het zonlicht en zullen grotere kleurschakeringen vertonen na verloop van tijd. 

Lederen bankstel
Hoe dikker het leder is, hoe sterker uw bankstel zal zijn. Er zullen minder snel plooien optreden en ook de naden zullen sterker zijn. Dikker leder wil wel niet zeggen dat uw bankstel stroever zal aanvoelen. Soepelheid heeft niets te maken met de dikte, maar wel met de kwaliteit. Laat u dus niet wijsmaken dat je een sterk bankstel krijgt wanneer het leder grof aanvoelt. Een soepel bankstel voelt veel aangenamer aan en zal minder snel barsten vertonen.

Onderhoud lederen bankstel voor een langere levensduur
Om de glans te behouden en barsten te voorkomen kunt u elk halfjaar een algemene onderhoudsbeurt toepassen op uw lederen bankstel. Om de levensduur te versterken is het ook slim om direct daglicht op uw bankstel te vermijden. Wanneer uw bankstel op een zonnige plek staan, is het aan te raden om een lichte lederen bankstel te nemen.  

(Meer informatie over de halfjaarlijkse algemene onderhoudsbeurt voor uw lederen bank, leest u in het bericht ‘Tips voor vlekken in uw bankstel).

Tags:

Leave A Comment

Captcha