Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Uw winkelwagen is leeg!

Problemen met een te kleine woonkamer?

Write By: admin Published In: ROOT Created Date: 2015-01-13 Hits: 2815 Comment: 0

Vindt hier uw tips om de kamer groter te laten lijken!

Door gebruik te maken van kleuren, patronen en nog veel meer kunt u het ruimtegevoel van uw woonkamer sterk beïnvloeden. Is uw woonkamer nu te klein? Met deze tips maakt u er een sfeervolle plek van: 

De kleur van uw woonkamer heeft veel invloed
Om een kleine woonkamer groot aan te laten voelen maakt u het beste gebruik van lichte kleurtinten.

U kunt bijvoorbeeld het plafond en de muren schilderen in dezelfde kleur, om nog een ruimer gevoel te krijgen. Ook kunt u het plafond nog een net wat lichtere kleur geven dan de muren. Om de boel extra op te vrolijken kunnen horizontale kleuraccenten ervoor zorgen dat de woonkamer meer diepte krijgt. Ook met een repetitie van fotolijsten aan de muur, kleurrijke schilderijen en andere decoratie kunt u meer diepte en sfeer creëren.

Glazen tafelblad
Het is niet ieder zijn/haar smaak, maar een glazen tafelblad zorgt voor transparantie en dit zorgt weer voor extra licht in uw ruimte.

Heeft u moeite met spullen op te ruimen?
Dan is het nu hét moment om het toch te doen. Te veel rommel zien er priegelig uit en veroorzaken dus visueel ruimteverlies. Het is verstandiger om één grote poster of groot schilderij aan de muur te hangen dan vele kleintjes.

Spiegel
Wanneer u een grote spiegel in uw woonkamer hangt kan uw kamer twee keer zo groot lijken. De spiegels vergroten niet alleen de ruimte optisch, maar ze weerkaatsen ook nog het licht. Zorg ervoor dat de spiegel iets reflecteert, kies bijvoorbeeld voor schilderij of een raam.

Niet vol proppen
Prop uw kleine kamer niet te vol met alleen maar spullen en grote meubelen. Soms is een tweezitsbank beter dan een grote hoekbank. Het is verstandiger om dan twee losse stoelen erbij te kopen van dezelfde collectie. Wanneer u visite krijgt, kunt u deze gemakkelijk aanschuiven.

Tags:

Leave A Comment

Captcha